Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kysely etenee

Share |
11.09.2016

Hei kaikki!

Kysely on lähtenyt nyt liikenteeseen uudella energialla, ja vastauksiakin on jo tippunut mukavasti lomaketiedostoihin. Lähetän kyselystä vielä muistutuskirjeen noin viikon kuluttua, minkä jälkeen katson yhdessä ohjaajani kanssa, onko vastausten määrä riittävä. Mutta on olut suuri ilo huomata, kuinka asia etenee vihdoinkin!

Lisäksi olen saanut ilahduttavaa palautetta siitä, kuinka tärkeää aihetta tutkimukseni herkistä ja työelämästä käsittelee. Olen myös saanut jälleen kerran nähdä, kuinka uuden työuran muodostaminen esim. vanhasta työstä poisputoamisen jälkeen askarruttaa herkkiä. Tästäkin minulta kysytään toistuvasti kursseilla ja luennoilla.

Työllistymisaihehan on nyt yleisesti pinnalla yhteiskunnassamme, mutta mikä tekee siitä erityisesti herkille tärkeän? Amerikkalaistutkimusten mukaan herkät ovat yleensä hyvin arvosidonnaisia työurallaan, joten he haluavat tehdä merkityksellistä työtä. Näin mikä tahansa ¨leipätyö¨ voi tuntua suorastaan epärehelliseltä tavalta hankkia elanto. Varsinkin jos työpaikan arvot ovat syvässä ristiriidassa omien arvojen kanssa (esim. epäoikeudenmukaisuus, epärehellisyys, ympäristöasiat, asiakkaiden palvelemisen laatu). Näin herkkä ei voi pitkällä tähtäimellä sopeutua mihin tahansa työhön, vaan työn tulee antaa muutakin kuin palkkaa tekijälleen. Työpaikan eduksi tulee tietysti se, että itselleen merkityksellistä työtä tekevä työntekijä sitoutuu työhönsä ja tekee sen yleensä luotettavasti ja itseohjautuvasti.

Toisinaan sama työ eri ympäristössä voi olla juuri se ongelman ratkaiseva juttu: Juttelin tuossa taannoin erään hoitoallalla työskentelevän herkän kanssa, ja hän kertoi, että on yksityisellä sektorilla työskennellessään paljon onnellisempi kuin julkisella, koska hänellä on nyt aidosti aikaa auttaa asiakasta ja keskittyä häneen. Aikaisemmin hoitaja joutui ajelemaan ympäri kaupunkia ja hoitamaan monta asiakasta samassa ajassa, eikä hän tuolloin voinut toimia omien arvojensa mukaisesti. Nyt työ tuntuu taas hyvältä.

Mielenkiinnolla odottelen, minkähänlaisia tuloksia kyselylomakkeiden kokonaissaldosta alkaa muodostua. Paljon on vielä matkaa perille - valmiiseen opinnäytetyöhön - mutta kasvava vastausten määrä antaa positiivisia odotuksia työn etenemisestä!

Suurkiitokset tähän mennessä vastanneille!

27.10.2017Haluaisitko vihdoinkin onnistua?
18.04.2017Herkkä ja jämäkkä - iltakurssi Tampereella toukokuussa!
14.03.2017Luento herkistä ja työelämästä Nokialla 7.4.2017!
11.09.2016Kysely etenee
10.08.2016Haastattelu erityisherkkyydestä Soulissa
10.08.2016Luentojani ja kurssejani herkkyydestä kansalaisopistoissa!
24.07.2016Tutkimus